Salmon Omega

NUTRILITE Salmon Omega-3


Lemak untuk Kesihatan yang Baik Bukan semua lemak tidak baik untuk kesihatan. Beberapa lemak yang memberi manfaat, seperti asid lemak Omega-3 tidak dihasilkan oleh tubuh dan mesti dibekalkan oleh diet. EPA (asid eikosapentaenoik) dan DHA (asid dokosaheksanoik) adalah dua asid lemak omega-3. Ikan laut dalam adalah satu daripada sumber terbaik asid lemak omega-3.


Ciri - ciri
✓ Suplemen minyak ikan semula jadi yang diekstrak daripada salmon yang ditangkap daripada laut dalam yang sejuk. Salmon adalah satu daripada sumber terbaik asid lemak omega-3.
✓ Satu gel lembut mengandungi 180mg EPA dan 120mg DHA, memberi 300mg asid lemak omega-3. Asid lemak omega-3 adalah asid lemak politaktepu yang diperlukan oleh tubuh untuk membantu memudahkan pertumbuhan, perkembangan dan fungsi sistem kardiovaskular dan saraf yang normal.
✓ Serta 30IU d-Alfa Tokoferol. Sebagai antioksidan semula jadi dan untuk mencegah minyak ikan daripada bertukar busuk.

 Salmon Omega Complex (RM92.75 60sg , RM176.30 120sg)


Penerangan

✓ Satu gel lembut memberi 300mg asid lemak penting omega-3 (180 mg EPA, 120 mg DHA), serta vitamin E (30 IU d-alpha Tocopherol).
✓ Diektrak daripada ikan salmon yang ditangkap dari laut dalam lagi sejuk.
✓ Setiap gel lembut dibuat daripada gelatin yang disahkan ‘Halal’.
Tidak disyorkan untuk individu yang mengambil anticoagulants,ubat cairkan darah atau mengalami gangguan pendarahan yang dijangka diketahui. Dos yang tinggi boleh menyebabkan masa pendarahan yang meningkat.


Apakah asid lemak perlu (EFA)?

Asid lemak perlu (EFA) adalah asid lemak politaktepu yang dikehendaki oleh tubuh. Namun, tubuh tidak dapat menghasilkan asid lemak perlu dan kerana ini ia mesti diberi oleh diet. Itulah sebabnya ia dikenali sebagai asid lemak “perlu”.

Apakah sumber makanan yang kaya dengan asid lemak omega-3?

Ikan lemak seperti salmon, tuna, makerel, trout dan sardin adalah sangat kaya dengan asid lemak omega-3 (terutamanya DHA dan EPA). Ikan tanpa lemak seperti kod,ikan sisa nabi dan flounder mengandungi kurang nutrien penting ini. Asid lemak omega-3 dalam bentuk berasaskan tumbuhan ditemui dalam walnat, kacang brazil, biji flaks dan minyaknya, minyak kanola dan sayuran berdaun hijau gelap.

Apakah yang dimaksudkan dengan IU?

IU bermaksud “Unit Antarabangsa”. Ia adalah ukuran yang digunakan untuk menstandardkan potensi vitamin larut lemak iaitu A, D dan E. Unit ini mengukur aktiviti sebatian dan bukan beratnya. 


No comments:

Post a Comment